Wist je dat? Cupping is eigenlijk een islamitische praktijk

Blog

Hijama-therapie (cupping) begon ongeveer 5000 jaar geleden. De helende eigenschappen zijn al vele jaren bekend en worden in veel andere culturen gebruikt. Geen wonder dat onze geliefde Profeet ﷺ de Hijama sterk heeft aanbevolen.

Overgeleverd door Abu Hurairah radi Allahu anhu:
De Profeet (ﷺ) zei: “De beste behandeling die je kunt gebruiken is cupping tijdens mijn nachtelijke reis, behalve dat iedereen tegen me zei: O Mohammed, je hebt een zuignap (hijama).

Hijama Amsterdam is een integraal onderdeel van de islamitische geneeskunde. Het is een veilige, niet-invasieve procedure die vele ziekten kan voorkomen en genezen. Als het correct wordt gedaan, zijn er geen bijwerkingen. De moderne wetenschap ondersteunt deze therapie ook bij het genezen van vele aandoeningen en garandeert de voordelen ervan. Het kan op bijna elk deel van het lichaam worden beoefend.

Overgeleverd door Abu Kabshah al-Ansari radiallahu anhu:
De Boodschapper van Allah ﷺ wikkelde zich tussen zijn kruin en schouders en zei: Drie

Het uitvoeren van de Hijama zal de Soennah van de Profeet (ﷺ) doen herleven en hij zal worden beloond in het hiernamaals. Het bevordert ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid. De Profeet (ﷺ) schreef ook een specifieke tijd voor de beoefening van Hijama voor.

rapporteert Abu Huraira radiellahu anhu:

De Profeet (vzmh) zei: Wie drinkt van de 17, 19 en 21 kopjes is genezen van alle ziekten4

Voordelen van Hijama
zuivert het bloed

Ziekte is de ophoping van zure gifstoffen en onzuiverheden in het bloed. Hoe blijf je gezond als het bloed in je lichaam vol zit met giftige afvalstoffen? Hijamah elimineert dit ongewenste en schadelijke bloed en verbetert de prestaties van de organen van het lichaam. Met gezuiverd bloed dat in uw lichaam circuleert, kunt u ziekte voorkomen en snel herstellen als u ziek bent. Het effect van deze reinigende behandeling is ook na meerdere behandelingen zichtbaar, waaronder een zichtbaar verbeterde teint.

betere doorbloeding

Uw gezondheid hangt af van de circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen zoals hormonen en lymfe. Wanneer de stroom van deze vloeistoffen stopt, lijdt het lichaam daar enorm onder. Hijama zuigt verstopt bloed op en verhoogt de bloed- en plasmacirculatie om alle ziekten en aandoeningen die verband houden met bloedtekort te behandelen. Wanneer het bloed alle organen goed bereikt, zijn de lichaamsfuncties beter gereguleerd en gezonder.

Betere immuniteit

Hijama verhoogt de weerstand van het lichaam tegen ziekten door het immuunsysteem te versterken. Activeert de afweer van het lichaam. Wanneer er een kleine snee in de huid wordt gemaakt, worden immuuncellen geactiveerd om het geblesseerde gebied te genezen. Dit voorkomt ziekten door het lichaam voor te bereiden om ze te bestrijden.

Pijnstilling

Een van de belangrijkste voordelen van Hijama is de vermindering van pijn en stijfheid in spieren en pezen. Het verwijdert stilstaand bloed uit ongemakkelijke gebieden en verhoogt de stroom van ontgift bloed, waardoor verse voedingsstoffen en zuurstof het gebied kunnen bereiken voor onmiddellijke verlichting. Dit verhoogt de spierflexibiliteit en verbetert de orgaanefficiëntie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *