Tips om schoonmaakmiddelen voor een huishouden te kiezen

Blog

Huishoudelijke schoonmaak is een belangrijk onderdeel van regulier onderhoud. Als je de dingen ongedaan laat, zal dit niet alleen de last van het opruimen van de rotzooi vergroten, maar ook veel van je kostbare tijd in beslag nemen. Schoonmaakmiddelen spelen een belangrijke rol in uw normale huishoudelijke routine. Het is daarom belangrijk om de juiste soort schoonmaakmiddelen starbrite te kiezen om het schoonmaken voor u gemakkelijk te maken.

Het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de etiketten op schoonmaakproducten, omdat ze u een beter idee geven over het product en het nut ervan voor u.

Vloeibare bleek

Vloeibaar bleekmiddel is een krachtig reinigingsmiddel dat wordt gebruikt om ziektekiemen en vettige oppervlakken te verwijderen. Het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn tijdens het gebruik, omdat het vlekken op uw kleding kan achterlaten. Gebruik het altijd in verdunde vorm, d.w.z. 600 ml bleekmiddel gemengd in 10 liter water. Gebruik het nooit onverdund, behalve in toiletten en rioleringen. Bleekmiddel wordt normaal gesproken gebruikt om vloeren en muren schoon te maken, gebruik het niet op hout, plastic, aluminium, email, verf en roestvrij staal.

Poeder bleekmiddel

Poederbleekmiddel is een schurend reinigingsmiddel dat wordt gebruikt op harde, krasbestendige oppervlakken, bijvoorbeeld om de binnenkant van de oven schoon te maken of om de pannen te schuren. Spoel na elk gebruik het oppervlak af met een vochtige doek of water.

Vloeibaar desinfectiemiddel

Vloeibaar desinfectiemiddel wordt niet alleen gebruikt om ziektekiemen te vernietigen, maar wordt ook gebruikt om tegels, oppervlakken en muren te reinigen.

Allesreinigers

Dit zijn over het algemeen een combinatie van waterontharder en wasmiddel die op bijna alle harde oppervlakken in huis kan worden gebruikt. Deze zijn niet schadelijk zoals bleekmiddel, dus spoelen is niet nodig. Er zijn enkele gespecialiseerde reinigers beschikbaar voor het schoonmaken van keukens en badkamers. Ze hebben een berekende hoeveelheid bleekmiddel die net genoeg is om schoon te maken en daarom veilig voor gebruik, vooral in de keuken. Deze producten mogen niet worden gebruikt op aluminium, gelakte oppervlakken en op verf.

Crème reinigers

Deze zijn speciaal ontworpen voor het reinigen van fornuizen, keukenapparatuur, email, laminaat, chroom en roestvrij staal. Na elk gebruik moet je goed afspoelen. Deze producten zijn niet voor aluminium.

Soda-kristallen

Hoewel het gebruik van sodakristallen nu niet erg gebruikelijk is, wordt dit beschouwd als de allesreiniger.

Antibacteriële reiniger

Deze worden gebruikt om de schadelijke bacteriën te vernietigen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Het is goed vanuit gezondheidsperspectief en kan dus een goede keuze zijn voor keuken en kinderkamer.

Afwasmiddel

Dit is een ander nuttig reinigingsmiddel dat verdund kan worden gebruikt voor de meeste afwasbare oppervlakken, inclusief aluminium. Om strepen te voorkomen, wordt aangeraden om het oppervlak na elke reiniging af te spoelen en af te drogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *