Parkeerproblemen? Niet met een elektrische fiets!

Blog

Houd je er niet van om het blok te omcirkelen voor die perfecte parkeerplaats? En dan zorgen maken over het leeglopen van de parkeermeter als je boodschappen doet in het centrum die langer duren dan verwacht. Nou, het leuke van een elektrische fiets (en gewone fiets) is de mogelijkheid om te stoppen en zo dicht mogelijk bij waar je heen gaat te parkeren. Oh ja, en het is gratis om je elektrische fiets te parkeren!

Het parkeren van een fiets is zoveel makkelijker dan het parkeren van een auto. Het is echt leuk om te kunnen stoppen waar je heen gaat en het dichtstbijzijnde fietsenrek of boom te vinden en je fiets eraan vast te zetten. Dat is het. Klaar:)

Het parkeren van een auto daarentegen kan een frustrerende ervaring zijn. Het is frustrerend om het blok of de parkeerplaats te omcirkelen voor die perfecte plek die zo dicht mogelijk bij de winkel ligt waar je naartoe gaat! Het vinden van die perfecte plek is ook tijdrovend. Als je bedenkt dat je misschien een deel van de tijd hebt bespaard om ergens heen te rijden, is die tijd meestal verloren gegaan bij het zoeken naar die parkeerplaats.

Het parkeren van een 5x elektrische fiets leasen is gratis! Dat is ongeveer alles wat er over te zeggen valt. Overweeg ter vergelijking hoeveel u betaalt om uw auto dagelijks te parkeren. In steden kan dat maandelijks een aanzienlijk bedrag zijn. Gewoon geld besparen op het parkeren van uw auto voor een paar maanden (om nog maar te zwijgen van benzine en onderhoud) kan gemakkelijk gelijk zijn aan de kosten van een elektrische fiets.

Valet fietsenstalling? Dat klopt, er bestaat zoiets! En het is niet jouw typische parkeerservice in een chique hotel of restaurant. Dat is echter een grappig beeld….. stel je voor dat je tussen de high rollers in hun Mercedes Benz’s en BMW’s rolt en de parkeerwachter je ebike en sleutels geeft! Hoe dan ook terug naar het.

Valetparking voor fietsen wordt meestal gehouden bij grote evenementen zoals muziekshows, openluchtmarkten en andere grote bijeenkomsten. Fietsparkeerservice is meestal een grote beveiligde ruimte waar u uw fiets aan een begeleider geeft en zij u een kaartje geven dat bij uw fiets hoort. Als je klaar bent om te vertrekken, geef je het kaartje gewoon terug aan de begeleider en zij geven je je fiets terug. De parkeerservice is meestal gratis en wordt verzorgd door een plaatselijke fietsclub. Het is een handige manier om bij een groot evenement alle fietsen veilig op één plek te stallen. Het is ook mooi om te zien hoeveel fietsen er gestald kunnen worden op een plek waar maar een paar auto’s kunnen staan!

Hoe zit het met diefstal? Net zoals mensen die inbreken in je auto, kunnen er problemen zijn met mensen die je elektrische fiets proberen te stelen. Mijn advies is om een goed slot te hebben om het frame en de wielen van je fiets vast te zetten en je fiets te parkeren op een plek waar veel mensen zijn. Het is moeilijk om een fiets te stelen als er veel mensen in de buurt zijn. Een andere tip is om een bout te gebruiken om je zadelpen vast te zetten in plaats van een snelspanner. Dat maakt het lastiger om je zadel en zadelpen te stelen. Vraag hiernaar bij je plaatselijke fietsenwinkel als je niet zeker weet wat dat betekent.

Kortom, het parkeren van een elektrische fiets is gemakkelijk, gratis en kan een stuk minder frustrerend zijn dan het parkeren van een auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *