Håndtering af insektbid hos hunde

Blog

 

Hunde er nysgerrige væsner af natur; de kan lide at udforske deres miljø. Denne nysgerrighed vil almindeligvis resultere i bid og stik fra insekter. Nogle steder er der bare for mange insekter rundt omkring, og i sådanne tilfælde kan insektbid ikke helt undgås.

Fælles områder, hvor hunden sandsynligvis vil blive bidt, er de udsatte områder af huden, såsom næsepartiet, hovedet og bugsiden og mellem tæerne.

Insektbid symptomper er ikke altid lige at få øje på, især hos hunde med meget hår. Hvis hunden klør for meget eller forsøger at bide i huden, skal du skille håret ad og undersøge huden. Bidområdet vil ofte være hævet og rødt i farven. Til tider kan du finde insektet stadig på plads, såsom når du har at gøre med myrer. Du skal forsigtigt fjerne myren, lad være med at trække, da dette kan få myren til at dele sig, mens hovedet forbliver kroget til huden.

Brug en pincet til at få hovedet ud, tryk lidt og træk forsigtigt ud. Sting skal skrabes ud i stedet for at trækkes, mens de fortsætter med at sprøjte gift ind i bidområdet. Når insektet eller stikket er ude, kan du vaske huden med vand og sæbe. Hvis du har brintoverilte, kan du fortynde det og bruge det som desinfektionsmiddel til at rense huden.

For at lindre kløe i huden bland bagepulver med lidt vand og påfør det på den berørte del af huden. Denne pasta er normalt meget beroligende. At placere en ispose eller noget koldt på området vil hjælpe med at dæmpe smerten. Nogle urter såsom aloe vera er kendt for deres beroligende egenskaber og kan påføres på berørte områder.

Nogle hunde kan udvise overfølsomhedsreaktion, der vil vise sig som åndedrætsbesvær, hævelse af ansigtet og tab af bevidsthed. I sådanne tilfælde skal du straks ringe til dyrlægen, da dette er en medicinsk nødsituation og vil blive håndteret bedre af lægen. Allergiske reaktioner vil normalt blive observeret efter bi- eller hvepsestik. Hvis din hund er allergisk over for nogen af disse, hjælper det at have sin medicin ved hånden.

Der er nogle sorter af giftige edderkopper og skorpioner, der kan bide eller stikke din hund. Hvis din hund har et bid, og du ikke er sikker på, om du har at gøre med et giftigt insekt, så få hunden undersøgt af en dyrlæge. Gift fra sådanne insekter er sædvanligvis meget giftig, og døden sker normalt inden for et par minutter eller timer efter eksponering.

Nogle insekter vil overføre sygdomme, når de bider hunden ved at sprøjte parasitter ind i blodbanen. Hundens hjerteorm overføres normalt af myg, der bærer parasitten. I områder, hvor disse insekter er almindelige, især sumpområder, eller hvis du bor i et stærkt skovområde, kan du bruge insekticider til at kontrollere antallet af disse insekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *