Как да засадите цветни луковици

Blog

Луковиците на цветята са страхотни. Когато растях, забелязах цветни луковици в почвата и не бях много сигурен какво да правя с тях, докато баща ми не ми обясни какво представляват и как работят. Беше ми трудно да го разбера като млад, тъй като всички други цветя, които засаждахме, всъщност трябваше да засаждаме като истински цветя всяка година. За да опростя нещата, просто започнах да ги наричам вълшебните цветя. Ако се замислите как работят, това е почти това. Абсолютна сбъдната мечта е за някой, който работи върху пейзаж, да има цветя, които непрекъснато ще растат отново всяка година без почти никакви усилия. Най-важното е да се уверите, че сте ги засадили правилно първия път.

Има няколко начина, по които можете да засадите всяка група цветя, но обикновено получавате най-хубавия външен вид, ако засадите цял куп цветя заедно. Същото очевидно важи и при засаждането на цветни луковици. Можете да обиколите двора си и да засадите няколко цветни луковици на всеки няколко фута, но това обикновено няма да позволи на двора ви да постигне оптималния си потенциал. Това, което обикновено се случва, е, че разпръснатите цветарски консумативи просто ще се слеят с околния пейзаж, което вероятно не е намерението, което сте имали, когато сте засадили луковиците на първо място. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да ги засадите заедно.

Първото нещо, което искате да направите, е да сте сигурни, че имате добра повдигната горна почва с добро качество на горната почва. След това искате да засадите куп цветни луковици заедно като група. Хората обикновено купуват от двадесет до около петдесет или шестдесет цветни луковици за своя пейзаж, очевидно в зависимост от това колко голям или малък е дворът и по-важното колко голяма е площта на повдигнатото легло от горната почва.

Най-доброто време за засаждане на цветни луковици е края на пролетта. Това означава, че ако нямате леха с повдигната горна почва, в която да засадите цветните луковици, трябва да се погрижите за нея рано напролет. По този начин горната почва е готова и остава само да засадите луковиците на цветята през цялото лято.

Тъй като цветовете започват да изсъхват, най-добре е да ги отрежете, когато започнат да изсъхват. Това помага на крушката да пести енергия за зимата. Върховете на луковиците обаче не трябва да се режат, докато не изсъхнат напълно и през този период на изчакване започва дебатът.

Има много градинари и озеленители, които се навеждат над върховете и ги връзват с ластик и това върши работа. Има обаче проблем, който зрее под повърхността на почвата, който много хора, дори експерти, просто не осъзнават. Проблемът е, че луковиците не получават никакви хранителни вещества от върховете, които биха получили, ако не бяха гумените ленти. Начинът, по който това работи е много прост. Растенията преминават през процес, наречен фотосинтеза, но всеки знае това. Нещото, което много хора не знаят е, че в растенията има “жилки”, както и в хората. Тези „вени“ доставят хранителни вещества, които се поглъщат през венчелистчетата по време на фотосинтеза, до луковиците, като по този начин ги поддържат живи и силни, въпреки че цветята увяхват. Наличието на гумената лента обърква две неща: не позволява на върховете на цветята да попиват слънцето; и също така ограничава потока на хранителни вещества от цветята към луковиците посредством “вените”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *